Sidor

måndag 9 mars 2009

Dagen efter

Är det skrämmande att så få ens vet om att det var internationella kvinnodagen igår eller är det så att vi i Sverige inte behöver den längre? Är vi så jämställda så det bara känns överflödigt (trots att bara 2 av 100 IT chefer är kvinnor)? Borde vi istället koncentrera oss på att fixa fler internationella dagar för grupper som skulle behöva uppmärksammas?

Några exempel:

Internationella Hetrofobdagen (Homosexuella får då rätten att knacka hetros bara just därför att de gillar människor av motsatt kön)

Internationella Körsnärdagen (Pälshandlare förenas och kastar ägg på veganer och sprayar ner deras kläder med röd färg.)

Internationella Feederdagen (Alla viktväktaroffer släpps lösa och tvingas äta ister och coccosfett en hel dag)

2 kommentarer:

Sverker sa...

Jag måste börja med att säga att du har rätt. Men det du glömt som är ännu värre är att långt färre kvinnor är IT-chefer. Det är inte ens en på tusen!

Unknown sa...

Helt sant även det. Har försökt hitta hur många IT chefer det de facto finns men det har visat sig vara totalt omöjligt! (Finns det inte på Wiki så finns det inte alls.)

Hittade däremot att det går 0,98 män per kvinna i Sverige och tydligen drar "it-ansvariga" i medianlön in 34 360 kronor i månaden. Chefer som har den inte allt för vanliga titeln it-direktör drar in hela 76 250 kronor och kvinnor tjänar i snitt 15% mindre än män.

Det är också något att räkna på...