Sidor

fredag 27 mars 2009

Stockholm går mot strömmen

Det är Earth Hour på lördag. Det är faktiskt tredje året som detta experiment genomförs. Förra året deltog en massa länder och i år lär det bli ännu fler. Stora ikonbyggnader som Empire State building, Eiffeltornet och pyramiderna i Egypten släcks ner för att spara energi och minska utsläppen av växthusgaser.

Stockholms stad väljer att inte vara med alls. Varför? Jo, för att de minsann redan gör så mycket. Dessutom blev de valda till Europas första miljöhuvudstad och har med detta tydligen bevisat nog. Ingen internationell, global manifestation för vår jord kommer att få de att ändra sig.

Bra där! Stockholm ska minsann visa att vi är en supermakt att räkna med. Vem vet - kanske alla andra kan haka på så det inte blir något alls! Det vore nåt det. Stockholms stad visar vägen! Vi kanske kan bli ett föredöme för alla andra länder att skita i Earth hour för varför ska vi ställa upp och göra något bara för att resten av världen plötsligt bestämt sig för att göra något?

All heder åt Stockholms stad som dessutom lagt upp en liten länk på sin hemsida där de förklarar varför de minsann inte behöver göra något för att de minsann koncentrerar sig på att byta glödlampor och köpa miljöbilar istället. Attack är bästa försvar!

Länken hittar ni här

Inga kommentarer: