Sidor

onsdag 13 februari 2008

Säljare är jordens salt

Jag jobbar med säljare ofta. På daglig basis faktiskt. De ringer. Vi träffas. De bjuder på lunch. De skickar förslag på saker de tycker jag ska köpa. Ibland köper jag och ibland köper jag inte. När jag köper har vi inget problem. Då är det kramar, kindpussar och förtroliga klappar i svanken för hela slanten. Det är när jag av olika anledningar inte köper som det ibland blir problem.

Inte alltid. Men ibland. Ibland kan det bli ganska stora problem av något som inte är ett problem alls egentligen. Jag har några konkreta exempel.

Exempel 1:
Jag får ett förslag som är totalt värdelöst. Säger att det inte är intressant. Säljaren tycker att jag har fel och har en massa bra argument för att jag ska ändra mig men det gör jag inte. Jag tycker fortfarande att det är ett dåligt förslag. Han jobbar vidare med fler argument. Jag säger nej. Jag säger nej flera gånger. Han lyssnar inte. Vi lägger på. Jag känner mig våldtagen och kränkt och sätter mig i duschen med kläderna på.

Det här händer ibland och är alltid lika trist för oss båda.

Exempel 2.
Jag fick ett mail från en säljare som vill träffas för att presentera deras affärsidé. Jag skrev ett snällt svar att vi i dagsläget arbetar med deras konkurrenter men tack ändå. Jag får ett svar att han tycker nog att vi ska träffas ändå för att jag ska ha något att jämföra med. Jag skrev att vi faktiskt redan har träffat dem för ett tag sedan men valde deras konkurrenter. Han gav sig inte utan tyckte fortfarande att vi ska ses. Nu blev jag lite irriterad så jag skrev:

"Som sagt, ert erbjudande var inte tillräckligt bra, så vi valde era konkurrenter. Jag ser ingen anledning att revidera detta beslut just nu."

Där trodde jag faktiskt att allt var över men ICKE! Svaret kom som en blixt från klar himmel:

"Jag förstår. När kommer ni att utvärdera ert nuvarande samarbete?"

Jag ger upp och sätter mig i duschen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där gullet!

kikar förbi och läser ibland... alltid lika tänkvärt, underhållande å roligt.

Vi måste ses! Får ta tag i det här nu... annars rinner allt bara på..

kram
Patricia

Anonym sa...

hm lämnar otydliga spår efter mig...

modebloggar suger

haha