Sidor

onsdag 25 juni 2008

Anfall är bästa försvar


Jag är en stor förespråkare av konstruktiv kritik - med vissa förbehåll. Det kan vara jag som är lite petig men jag tycker nog att de som ger kritik kanske först bör kolla upp vad exakt vad det är de kritiserar. Det brukar underlätta. Sedan tycker jag att man inte alltid bör säga sin mening om allt och sedan gömma sig bakom argumentet att "jag gav dig ju bara lite konstruktiv kritik och det måste du väl kunna ta".

Nej, det måste jag faktiskt inte alls. Jag behöver inte nödvändigvis höra hur saker och ting kunde ha gjorts annorlunda och hur det skulle ha kunnat gjorts bättre när allt redan är klart. Extra irriterande är det när man inte ens har bett om en åsikt eller lite feed-back utan blir påprackade den ändå.

Så - är det så att någon tycker att de kan göra det jag gör på ett annat (underförstått bättre) sätt så gör det då för helvete och sitt inte bara och gnäll. OK?