Sidor

fredag 25 april 2008

A stroll down memory lane

Idag åt vi tårta på jobbet och sjöng "Ja må han leva" så högt att om vi hade haft kontoret i ett 50+ boende så hade grannarna antagligen börjat slå med sina käppar i taket för att de inte hörde vädret på P2. Det var väldigt trevligt och gott på alla sätt och vis och jag kunde inte låta bli att tänka på vad min gamla vithåriga mormor alltid sa till mig när hon fortfarande var i livet. Hon sa:

- Du vet att om du vill gå med i viktväktarna så betalar jag gärna det åt dig. Du kan få 1000:- av mig för varje kilo som du går ner.

Så fina ord av kärlek och värme från denna utseende fixerade gamla dam som hela livet brottades med det faktum att hon inte var fin nog för att få gifta sig med postmästarns' Erik. Därför spenderade hon resten av sitt långa liv att sprida små tomtebloss av insiktsfulla visdomsord som:

- Tänk på att det är lika lätt att bli kär i en som är rik som en som är fattig.

och:

- Jag kan ta efterrätt - jag som är smal.

Nu finns hon tyvärr inte längre hos oss så jag vet inte hur det kommer gå. Jag tog i alla fall 2 bitar av tårtan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hon slängde sej ju även med den här: "Ingen kan få som den vill jämt Elsa, utom Kungen såklart"

Tänk på det.

Anonym sa...

för att inte glömma: "Svara inte mormor!"

Unknown sa...

... coh varför inte klassikern:
- Men MIN gräddsås blir man inte tjock av!
Vilket var lite märkligt eftersom att det innehöll minst 3 dl vispgrädde...