Sidor

tisdag 6 maj 2008

Robin Hood
”Idag äger 1% av befolkningen nästan lika mycket som 90% av befolkningen äger tillsammans.”

Sug på den karamellen ett tag.

Klasskillnaderna har aldrig varit större och i Sverige växer de mer än i något annat land i väst. En liten, liten procent tjänar väldigt, väldigt mycket mer än den stora massan.

Känns det bra? Känns det rättvist? Känns det inte lite skevt att den lilla procent i Sverige som redan har betalat av sina hus, som inte har några lån hos CSN, som pensionssparar och har pengar på sparkontot nu får ännu mer pengar än dem som måste välja mellan att vara med i a-kassan eller lägga undan pengar på banken?
Jag undrar vad sjuksköterskorna, som måste gå ut i strejk för att få ordentligt betalt för det arbete de utför, tycker om att den illa fungerande förmögenhetsskatten nu slopas så att några få män i samhällets toppskikt får några extra miljoner per år att placera i olika växande marknader runt om i världen . För man kan väl omöjligt vara så naiv att man verkligen går på att pengarna kommer komma tillbaka in i Sverige? Varför skulle de satsa pengar i Sverige när man kan få en bättre utdelning genom att satsa de någon annan stans? Så de 6,9 miljarder som nu inte kommer att tillfalla statskassan kommer nog inte per automatik trilla tillbaka in i svenskt näringsliv bara för att det här är snälla killar som vill ge tillbaka till det samhälle som hjälpt till att bygga upp dem.. Jag tror inte att vi ska räkna med det faktiskt.