Sidor

torsdag 27 mars 2008

Humor receptet

Jag har gjort lite efterforskningar i svensk humor och kommit fram till följande handfasta tips till alla er därute som vill ge er in på humorspåret.

Nummer 1
Den absolut rödaste tråden som löper genom svensk humor är den oerhörda fascinationen kring sex och snusk. Det finns två vägar att gå där. Antingen så kör man i buskisspåret och då sätter man helt enkelt bara upp ett högt plank på en scen och låter en man i för stora byxor och konstiga glasögon stå på den ena sidan och ställer man ett par som övar golfsvingar på den andra. Killen i paret säger saker som:

- Ta tag ordenligt om klubban nu. Så ja. Med båda händerna. Det blir bra. Nu är det bara att köra igång.

Det blir ju ofantligt roligt när killen med byxorna inte förstår att det inte är ett avrunkning det handlar om. Ja jösses.

Vill man inte göra den typen av snusk så kan man alltid ta till grövre saker så det måste sändas efter 21.30 på kvällarna. Då behövs det inte jätte mycket scenografi utan ALLT blir roligt bara man får in minst 10 könsord inom loppet av 2 minuter. Speciellt om man kan få en tjusig tjej att säga kuk några gånger. Det är jätte roligt.

Nummer 2
Är det någonting som alltid får folk att skratta sig harmynta så är det pruttar. Antingen att någon gör det eller att man helt enkelt skämtar om det. Pinsamma kroppsljud är en klassiker och en räddare i nöden.

Det här är två väldigt tydliga humormarkörer som bör ingå om det ska klassas som roligt. Har man bara med den här basen så är resten bara löklax - killar som klär ut sig till tjejer, lustiga hattar, lösmustacher, folk som oprovocerat skriker hela tiden samt allt som spär på stereotyper att killar inte kan laga mat och tjejer inte kan något om sport är några saker man kan strössla över för att ytterligare plocka poäng.

Nu när ni fått vinnar receptet så är det bara att köra. Den som säger knulla flest gånger i TV vinner.

Inga kommentarer: