Sidor

fredag 14 mars 2008

Dagens outfit - dumstruten

I gårdagens Debatt pratades det om modebloggar och det var några debattörer som var för och några som var emot. Då sades bland annat "Att shoppa är en hobby" så det fick jag lära mig igår. Om man sedan kan tjäna en massa pengar på sin hobby genom att ta betalt för att tipsa sina läsare att köpa en specifik produkt så bekämpar man samtidigt fattigdomen i världen, enligt en liten centerpartist som satt med och uttalade sig.

Det är ju helt ofattbart! Här har jag suttit och trott att modebloggare är utseendefixerade dumstrutar som bidrar till fördummningen av samhället genom att fokusera på totalt oviktiga saker som väskor för 40000 och märkeskläder istället för att försöka förändra alla de orättvisor som fortfarande genomsyrar vår värld och nu visar det sig att det är de som är de stora världsomvändarna!

Likt superhjältar är de därute och ser till att vi konsumerar mera så att de stora bolagen får in mer pengar i sina kassar som gör att aktierna stiger i värde och delägarna skrattar hela vägen till banken, som i sin tur också skrattar eftersom att de lånar ut en massa pengar till oss andra utan aktier, eftersom att vi måste ta lån för att köpa alla de där dyra märkeskläderna som små barn sitter och syr ihop i Bangladesh. De barnen är också glada för att de har ett jobb och slipper gå på gatan och tigga eller ännu värre saker så de har det ju också väldigt bra.

Gissa vem som har dumstruten på sig idag? Ja jösses....

Inga kommentarer: