Sidor

onsdag 13 augusti 2008

The Return of the Toastmaster

Jag ska vara toastmaster igen. Det börjar bli lite som ett andra jobb fast väldigt kasst betalt. Den här gången ska jag göra det tillsammans med en annan person - låt oss kalla honom Oscar, mycket för att han faktiskt heter så.

Igår hade vi vårt första spånmöte och några av idéerna som kom upp vid detta muntra möte var följande:

1. Att spela in allt i förväg så vi kunde bränna ner det på DVD och ta med oss en projektor och en laptop som gjorde jobbet åt oss. På så sätt behövde vi bara trycka på en knapp och inte mycket mer än så. Inte så dumt men vi har bara 1½ vecka på oss så vi var tvugna att stryka både den idéen och även uppföljaren på samma tema som innebar att vi inte ens skulle dyka upp utan bara skicka själva skivan.

2. Att hejdlöst ägna oss åt att tränga så djupt in i deras privatliv som bara möjligt är. Ta deras post så att de får betalningsanmärkningar, bugga deras telefoner, läsa deras e-mail osv osv... Vet inte riktigt vad det hela skulle mynna ut i mer än att vi kunde visa dem räkningar de aldrig sett förut och fråga varför de inte betalt dem.

3. Att hjälpa dem på traven med diverse trista saker som man inte annars gör. Lägga om deras lån, öppna sparkonto och byta deras elleverantör till nya, hippa DisEL till exempel.

Andra teman som gick bort var dels det överborgerliga temat där vi skulle bära runt på den svenska fanan, sjunga kungssången och dricka punsch i tid och otid, och dels idéen där vi skulle ställa oss upp och börja prata för att presentera kvällens första talare men dra ut på det i evighet för att till slut avsluta med orden:

- Ja då var det väl dags för kaffe.

Vi får väl se hur det hela avlöper till slut.