Sidor

tisdag 26 augusti 2008

Handikappanpassad litteratur


Imorse pratade Alex om att han läst eller sett någonstans att vissa böcker skulle handikappanpassas. En bok som var på tapeten var Jan Guillous Ondskan Jag blev direkt jätte irriterad och tycker att det här är ett otroligt övergrepp som jag inte under några som helst omständigheter kan ställa mig bakom.

Jag är dessutom oerhört förvånad över att inte fler uppmärksammat detta och skriver arga insändare till DN och Fokus. Jag menar, det blir ju inte riktigt samma sak om Arn plötstligt måste hitta en rullstolsanpassad ramp att ta sig uppför innan han kan fortsätta svinga sitt svärd eller om Erik i Ondskan startar en förening på skolan för att informera om att han inte är 'handikappad' utan 'funktionshindrad' och sedan på slutet vinner handikapps OS i simning. Det blir inte samma böcker då helt enkelt.

Missförstå mig rätt - jag förstår att de handikappade eller funktionshindrade också vill känna samhörighet och hitta sin plats i samhället men någonstans måste väl ända gränsen dras! De har ju redan fått egna parkeringsplatser. Vad mer kan man begära?