Sidor

torsdag 28 augusti 2008

Feghet är bästa försvar

"Röda Korsets Ungdomsförbund, RKUF, körde en kampanj under OS för att väcka frågan om brott mot mänskliga rättigheter. Men kampanjen fick oanade konsekvenser. Både den egna personalen och grundaren av bloggen Adland, som skrev om kampanjen, fick motta flera hot."

Jojo. Så kan det gå. Jag minns när jag en gång skrev upp mig på en sån där lista som mailades runt mot någonting. Minns inte vad det var nu men det var någonting om att rasister är dumma och bilar är hårda eller nåt. Hur som helst så dök alla de där namnen plöstligt upp på NSF (National Socialistist Front) hemsida under rubriken "Rasförrädare". Det kändes lite olustigt på nåt vis så jag polisanmälde saken och 4 år senare ringde det upp en trevlig polis som förklarade att de nu ryckt den unge mannen i örat (som nu inte var så ung längre och hade börjat spara ut håret) och att han hade sagt förlåt.

Sensmoralen? Skriv inte på listor för någonting. Håll bara huvudet sänkt, dina åsikter för dig själv och se till att någonannan räddar världen åt dig.