Sidor

torsdag 22 december 2011

Utrensning

Städade ut mitt skrivbord igår och hittade inte mindre än 3 paraplyer, 1 regnkappa, 2 par skor och några dvd filmer. Det var en hel del annat skräp också så till slut hade jag knölat ner allt i en stor kasse.

På vägen hem är det inte svårt att lista ut vad som hände när jag skulle kliva av bussen. Botten gick ur kassen och allt hälldes ut över golvet. Så här i juletid skulle man kunna tro att människor överlag skulle drabbas av en oövervinnelig lust att hjälpa sina medmänniskor men så är det inte.

En medelålderstant skrapade ihop några dvd filmer i en hög med foten för att inte kliva på de när hon gick av. Medan jag försökte fösa ihop allt och samtidigt ta mig av bussen ropade en annan, något mer medelålders, tant att jag minsann hade mer saker kvar i bussen medan hon svassade förbi mig.

Låt mig säga så här - skulle jag rensa ut lite bland mina medresenärer på den där bussen är det inte många som skulle finnas kvar i den sista gallringen....