Sidor

torsdag 27 augusti 2009

Nu är slut på gamla tider

SvD har en artikel idag om de ska förbjuda rökpauser under arbetstid för alla anställda i Stockholms stad. Enligt Borgarrådet Eva Samuelsson, KD,är beslutet om rökförbudet "inte är ekonomiskt motiverat utan handlar om personalens bästa och att barn och äldre inom omsorgen ska slippa obehag".

Då kan man ju tycka att de ska förbjuda sex utanför äktenskapet och sprit också när de ändå håller på. Det är ju också för personalens bästa men det kommer kanske i nästa proposition. Hela artikeln hittar ni här.

Personligen tycker jag att man borde göra tvärtom och införa fler pauser för alla anställda, inte bara för rökare som åtnjutit denna lyx i årtionden. Man borde därför ha pastillpauser för alla. En liten paus där man går ut och tar sig en zoo, en pim-pim eller varför inte en liten tic tac? Trevlig, inte så speciellt skadligt (förutom om man tar för många för då kan de ha en viss laxerande effekt) och allmänt gemytligt.

Ropen skalla - Pastillpauser för alla!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Patetiskt att skämta bort ett idiotiskt beteende. Rökning = pumpa ned tjära i lungorna. Det leder till lungcancer i värsta fall och dålig hy och vidrig lukt i bästa fall. Hur kan man försvara detta? Har beroendet nått så långt för en del så att man inte inser att man långsamt håller på att ta livet av sig?

Detta har ingenting med politik eller pengar att göra, utan rent förnuft. Pumpa ned tjära = inte bra.

En lite kul reflektion: Större delen av de intäkter som rökare ger går till amerikanska bolag. Samma amerikanska bolag med tillhörande giriga kapitalism som vänstermänniskor älskar att hata. Ändå ser man många från vänsterhållet som försvarar detta beteende. Här har man ju faktiskt ett gyllene tillfälle att INTE gynna denna girighet!

Unknown sa...

Anonym: Men frågan är väl hur långt man ska få lagstifta och inskränka människors fria vilja? De som röker vet nog om att det är farligt och väljer de att göra det ändå så är det väl deras fulla rätt att få göra det. Om det nu är så att man gör det för deras eget bästa och för att det är farligt så är det väl bättre att införa alkoholmätare och urinprov på jobbet.

Alkohol och drogpåverkade människor innebär ju en större risk på arbetsplatsen än någon som går ut och röker. Kan man tycka.

thoosho sa...

check out the post right here official source check out here pop over to these guys recommended you read Home Page