Sidor

måndag 24 februari 2014

Härskartekniker - steg 4

Om det hittills varit relativt enkelt att förstå själva steget men kanske svårare att utföra det så blir det nu precis tvärtom.

Dubbelbestraffning
En klassisk "Damned if you do - damned if you don't" helt enkelt. Det gäller alltså att berömma och banna samma beteende samtidigt på något vis. Inte helt enkelt. Jag tänker mig att det enklaste är att göra det på en gång direkt efter varandra så att jag inte glömmer bort att göra det.

Exempel;
Jag ber en kollega hämta en kopp kaffe till mig och direkt när jag får den säger jag först att det var väldigt snällt och omtänksamt för att sedan totalt vända och bli arg för att personen i fråga inte har någon ryggrad och bara gör som hen blir tillsagd utan att ifrågasätta varför.

Risken här är väl att man inte blir sedd som en härskartekniker så mycket som schizofren men men...