Sidor

onsdag 5 februari 2014

Att leva varje dag som att det vore den sista

Antar att den klämkäcka uppmaningen har att göra med att man ska njuta av den korta tiden man har här på jorden, vara positiv i allmänhet och inte älta saker man inte kan förändra.

Ett lite krux med den är väl vad som skulle hända om människor faktiskt började leva efter den devisen på riktigt.

För det första skulle ingen komma till jobbet. Inte ens de som nyfrälst basunerar ut att de älskar sitt jobb för att de minsann jobbar med sin hobby. Det kommer inte betyda ett skit när det handlar om den sista dagen du har att leva. Du kommer inte spendera den med kollegorna vid fikabordet med en kopp surt bryggkaffe med laktosfri mjölk i. You just won't.

Sedan kommer nog ett gäng kostymklädda tjänstemän ta tillfället i akt att slänga slipsen i soptunnan och dra i sig så mycket tjack och centralstimulerande som de kan hitta för att "see what all the fuzz is about."

Kärleksförklaringarna som man aldrig vågade säga högt IRL kommer skjuta i höjden precis lika mycket som antalet skilsmässor kommer att slå ner i hem runt om i landet nu när man inte har något att förlora.

Andra saker jag förutspår kommer hända är att fler kommer komma ut ur garderoben, drivor av män i kvinnokläder kommer äntligen röra sig fritt och ohämmat på våra gator och ingen, absolut ingen, kommer att köpa sallad till lunch.

Så det så.
Inga kommentarer: