Sidor

fredag 10 oktober 2008

Gammal skåpmat


Dagens första inlägg blir för vissa en nyhet, för andra kommer det bli en grym besvikelse och en "Åh nej, det där är ju såååååååå gammalt och trist och jag har hört den förut i min iPod flera gånger redan faktiskt"-upplevelse men så är livet. Vissa njuter av nyhetens behag medan andra får nöja sig med repriser. Nu till inlägget.

Jag har haft som mål att lyssna igenom alla sommarpratare i år men har bara kommit till ungefär hälften. Imorse var det dags för Lars Winnerbäck - en filur jag inte har några åsikter om alls eftersom att jag aldrig lyssnat på hans musik och knappt vet hur han ser ut. Jag blev väldigt glatt överraskad. Han är FANTASTISKT rolig, så rolig att jag nu tänker återberätta en bit av hans program som jag redan har lyssnat på flera gånger om.

Plats: Spelning i Eskilstuna
Scen: Bandet har checkat in på hotellet och vaktmästaren har gått av sitt pass och sitter och pimplar whiskey i träningsoverall. Han berättar att några andra "rockfolk" har förstört sina hotellrum. På brett Eskilstunamål sammanfattar han vad han tycker om detta med orden:


- Jag menar jag säger det va; dricka whiskey och slicka fitta är väl en sak men man behöver inte ha sönder saker!

Lars håller självklart men om att det behlver man ju verkligen inte. Man måste dra en gräns någonstans. Sedan säger vaktmästaren:

- Men ni, ni vill inte ens ha whiskey när man bjur!
- Nej, vi ska gå och äta lunch, svarar Lars.