Sidor

fredag 21 december 2007

Busskontroversen

Imorse, när jag som vanligt satt och spelade Quadra Pop på mobilen, så utspelades följade lilla drama på bussen.

En högt suckandes man kliver på bussen och bufflar sig längst bak där det på de 5 sätena sitter 2 personer - en längst in vid fönstret och den andra nästan mitt i. Båda sover. Istället för att lite trevligt försöka väcka mannen i mitten och lite försynt fråga:

- Ursäkta men skulle du kunna flytta lite på dig så att jag också får plats?

Alternativt vända sig om mitt i gången och gå tillbaka till barnvagnsplatsen och stå hela resan föra att man inte vill störa, så väljer han att bara sätta sig ner så att den stackars killen som satt där får ett ganska obehagligt uppvaknande av att någon - i princip - sätter sig på honom. Han blir med all rätt lite arg och säger:

- Måste du vara så otrevlig?

Svaret kommer blixtsnabbt.

- Otrevlig? Då har du inte varit med om mycket

Där blev det lite tyst ett tag men så försöker han igen.

- Du kunde väl ha frågat om jag kunde flytta på mig?

Svaret blir det något oväntade:

- Jaja! GOD JUL!

Sen var det över men jävlar vad roligt det var medan det varade.

När den bufflige mannen klev av såg jag att han var väldigt lik Ernst-Hugo Järegård och hade stetson hatt.

Inga kommentarer: