Sidor

fredag 6 september 2013

Underbar och älskad av alla (utom av mina kollegor)

Inte för att vara sån men jag brukar vara väldigt populär på jobbet. För er som betvivlar detta så ber jag er ödmjukt om tiden jag var självutnämnd TF VD.

Poppis. Som sagt. 
Men så plötsligt. 
Ur intet. Ett mail från en av mina kollegor.

Subject raden lyder:
Det här satt jag och läste just när du kom in…

Och sedan innehåller mailet bara en länk till en artikel med titeln "Så hanterar du jobbiga kollegor". Ooooookej. 

Om jag hade varit en känslig person med dålig självkänsla som stundtals låser in mig på toaletten och gråter hejdlöst i en handduk för att dämpa ljudet av mina hulkningar för att sedan örfilar mig själv medan jag upprepar: "Då är så dålig" tills mina kinder domnat bort, ja då hade det här kanske kunnat tolkas som ett påhopp och en kränkning av min person. Jag hade kanske trott att det här var någon form av pik och att det var JAG som var den här jobbiga kollegan.

Nu är det inte så. 
Jag utgår från att personen som skickat det här är i själva verket någon med enorm självinsikt som har insett att hen just är den här jobbiga kollegan och skickar mig länken för att visa att "poletten har trillat ner" så att säga. 

Jag har läst artikeln i fråga och det är lite tips och sånt hur man identifierar jobbiga kollegor men ingenstans står det något om hur man BLIR en jobbig kollega. Jag har många, många tips inom detta område och funderar på att skriva en bok om det ämnet. Den kommer gå som smör. 
Trust me. 
Jag har varit självutnämnd TF VD. 

Inga kommentarer: