Sidor

onsdag 18 september 2013

Arrangerade äktenskap rules

Danmark är i blåsväder igen. Först var det 1800-tals tv där man diskuterade manligt och kvinnligt medan man tittade på nakna kvinnokroppar. Nu är det 1700-tals tv där man gjort en reality såpa med arrangerade äktenskap. Upplägget är som följer:

Tre män och tre kvinnor i 30-årsåldern har matchats ihop av programmets experter - en präst, en antropolog, och två psykologer.
Första gången deltagarna får se sin blivande partner är vid själva vigseln i rådhuset. Därav programmets nam - Gift ved første blik.
Fyra veckor ska dom vara gifta och följas av kamerorna - funkar det inte blir det skilsmässa.

Läs mer här: http://www.sverigesradio.se/artikel/5648719?programId=478

Att vuxna singlar som bara vill bli b-kändisar och få ligga lite gifter sig på bästa sändningstid är väl inget riktigt problem kan jag tycka. Tydligen tycker ingen av dom att det här med äktenskap är så speciellt heligt och onekligen tycker folk i allmänhet inte det heller. Folk skiljer sig och är otrogna till höger och vänster hela tiden och om man tänker efter är det väl bättre än som det var förr i tiden då man lovade en högre makt att ALLTID vara tillsammans oavsett vad som händer och då var fast in ett livslångt kontrakt utan någon som helst möjlighet att förhandla om det. Ett sånt avtal kan väl ingen tycka är speciellt bra. Nej, då är det väl bättre att man försöker så länge man kan, gifta eller inte, och om det inte funkar så ja, det är väl inte hela världen. Sen om det är 4 veckor eller 4 år spelar väl ingen större roll.

Det här hade ju kunnat vara riktigt jobbigt och trist på alla vis om det varit små 8-åriga barn som giftes bort med 40-åriga gubbar som sedan sliter sönder de inifrån på bröllopsnatten så att de sedan avlider av skadorna. DÄR har vi ett problem. Det här är bara "bra tv". That's it.1 kommentar:

cara menggugurkan kandungan sa...

cool, please guidance so that I can create a blog like yours