Sidor

måndag 29 juli 2013

Byggskolan - dag 5

Håll i hatten för idag kommer vi inte fokusera på material alls. Träet har fått sitt och borde vid det här laget vara helt tillfreds och uppfylld av nya intryck. Det har blivit dags att vända blicken mot den andra stora aktören i det här byggdramat - verktygen. Utan verktyg spelar det ingen roll hur mycket lyrik man läst eller målningar på stora dukar man gjort för utan verktyg blir det bara en hög med plank. De är ju de som är grovarbetarna.

Nu är det givetvis väldigt individuellt vilka verktyg man använder sig av beroende dels på formen av det man ska bygga men även vilken personlighets typ man är som hantverkare. Vissa vill ha handsåg andra gillar skruvdragare. Vi kommer att använda oss av många olika verktyg av olika storlek och sort. Därför är det otroligt viktigt att alla kommer överens och strävar mot samma mål annars kan det sluta med flera halvfärdiga projekt.

Dag 5 består därför av en workshop där man i turordningen går igenom vad alla kan bidra med till bygget. Här kommer det bli så att alla inte kommer att behövas så det gäller som projektledare att vara stark och kunna bistå med hjälp och stöd för de som inte kommer få plats i slutteamet. Avsluta gärna dagen med en liten buffé med plockmat som på ett lätt signalerar att "många bäckar små".

Så dag 5 består av verktyg, workshop och buffé -VWB. Lycka till!Inga kommentarer: