Sidor

måndag 10 oktober 2011

Kollektivåkningsskola - del 2

Välja plats

När man väl valt den form av kollektivåkningsfordon som passar bäst är det dags att välja plats. Om man inte, vid det här laget, har flyttat och bor vid en ändhållplats så att man kan välja och vraka hej vilt mellan de olika platserna som erbjuds, så måste man ta ett par sekunder att utvärdera de platser som finns.

Fönsterplatser är givetvis mest åtråvärda och går åt fortast. Ibland kan man hitta det för att någon har satt sig på en gångplats för att, på så sätt, få sitta själv så länge som möjligt. Det som händer om man ber om att få sätta sig där flyttar personen oftast bara in så det är ingen garanti för att man får den platsen.

Men överlag är det sunt förnuft som gäller och här är topplistan. De bästa personerna att sitta bredvid är:

1. Små pensionärer - Lämnar mycket benutrymne och har oftast ingen mobiltelefon som de sitter och skriker i.

2. Sovande kvinnor - Se ovan.

3. Vakna tjejer med hörlurar och mycket svart smink - Håller sig på sin plats och brer inte ut sig i onödan eftersom att de anser att alla människor utom Marilyn Manson är dumma i huvudet och bör utrotas.

Att undvika:

1. Medelålders herrar med laptop - brer ut sig och har oftast ovanligt hög ringsignal på mobilen som ringer konstant. Eftersom att de dessutom börjar höra lite illa så vrålar de ut mötestider och var de ska äta lunch så att ingen missar att de är väldigt upptagna och viktiga män.

2. Sovande män - Snarkar och tar allt benutrymme eftersom att de måste vädra paketet.

3. Tonårstjejer med mycket brunkräm - Pratar oftast även de jätte högt i telefonen och de pratar dessutom lääääänge.Inga kommentarer: