Sidor

fredag 24 december 2010

Lucka 24 - Jul 2.0

Högtider

Vi har en del högtider i det här landet. Vissa roligare än andra men dock högtider allihop. Förutom namnet så har de alla gemensamt att det är vid dessa tidpunker vi äter som allra mest. Högaktningsfullt så skiter vi i ursprunget till högtidernaoch ignorerar totalt att fokusera på anledningen. Nej, högtider är till för att gå upp i vikt och fira det faktum att vi har råd att köpa en massa mat som vi sedan slänger hälften av.

Jul är väl den högtid som har det där lilla  extra. Förutom sill och nubbe som alla andra högtider också har, så har julen paket. Det är ju det som är själva grejen. Nu till själva poängen. Varför har ingen PR, reklam eller mediabyrå plockat upp den kommersiella aspekten av det hela och presenterat den för världen? Mycket märkligt. Det borde ju någonstans, någongång ha varit någon som sagt:

- Varför har vi inga paket på midsommar? Alla attributen finns ju redan för en jul 2.0. Vi har sill. Vi har nubbe. Vi har en upprättstående, smyckad fallossymbol av naturmaterial att lägga paketen under och vi har en karaktäristisk mansfigur som glatt kan komma och dela ut dom. Iofs naken och med fiol men ändå!

Sedan borde maskineriet har varit igång med slogans och samarbeten mellan de stora butiksägarna och snart skulle vi stå där med plånbok och keps i hand och spenderbyxorna på redo att lägga ut vårt surt förvärvade slantar på totalt onödiga saker. Vi kommer snart ha "Årets midsommarpresent" och "Midsommardagsrea"  och allat annat som hör till.

Vi skulle snart ha specialprogram på TV 4 där Äntligen hemma gänget visar hur man bränner sin egen nubbe, de nya trenderna inom midsommarstångsutsmyckningar och Martin Timell skulle bygga ett praktiskt och enkelt bord med matchande bänkar till som man sedan kan elda upp vid festens slut.

Jag tycker att vi kör. Varför ska vi bara få paket vid en högtid om året?

God Jul och Glad Midsommar!

Inga kommentarer: