Sidor

måndag 19 april 2010

Ung Entreprenör

Blev påhoppad av en ung försäljare av majblommor på vägen hem. Jag gillar det här med majblommor och trots att jag var lite stressad så tänkte jag köpa en sån där vanlig, ganska dålig blomma för 10:- som man mest sticker sig på när man försöker trycka ner den i den alltför tjocka jackan för att sedan 5 minuter senare tappa bort.

Försäljaren hade dock redan tagit fram den dyraste sorten, den för 50:- och tyckte att det minsann var den jag skulle ha. Jag förklarade snällt att jag inte hade så mycket pengar på mig. Då var han snabbt framme och visade mig klistermärket för 30:- som man kan sätta på bilen. Jag sa att jag inte vill ha klistermärken på bilen. Då tyckte han att man minsann kunde sätta upp den på en mängd olika platser förutom bilen som t.ex på toaletten. Jag sa lite irriterat att jag inte ville ha något klistermärke utan en sån där vanlig, ganska dålig majblomma.

Då var försäljarargumenten framme igen och han informerade om att jag kunde få köpa 10 blommor för 80:-. Där någonstans gav jag upp och tänkte att den här killen skulle behöva sluta i skolan och börja sälja bilar istället.

Inga kommentarer: