Sidor

måndag 1 juni 2009

Paketet - del 3

Nu till den rafflande upplösningen på Amerikat paketet.

I fredags när jag kom hem låg det en lapp från postis i brevlådan. Paketet hade kommit och låg och väntade på mig. Snabbt som blixten vände jag om och körde (alldeles för fort) för att hämta det.

Med hjärtat i halsgropen kom jag inspringandes på utlämningsstället med lappen i högsta hugg och 5 minuter senare stod jag så med paketet i min hand.

- Det blir 360 kronor, hör jag en röst säga.

Jag fattar ingenting. Jag har ju redan betalat. Inte kostar det väl hyra för att ha ett paket liggandes i ett par timmar? Det är tydligen ingen hyra utan tullens avgift. Paketet känns plötsligt tyngre.

Jag rusar hem över stock och sten och sliter upp paketet med mina bara händer. Innehållet är magiskt - finare än vad jag först trodde. Andäktigt sätter jag det på mig... men vänta här nu. Det måste vara något fel på den här bilden. Så här skulle det ju inte se ut! Så här såg det definitivt inte ut på hemsidan i alla fall. Jag vrider och vänder på mig men det blir inte bättre. Det kommer inte gå. Börjar syna alla sömmar för att se om det går att lösa men icke!

Amerikapaketet kom fram om nu måste det kanske åka hem igen. Det var bara här på besök en kort stund, en kort stund fylld av besvikelse.

Inga kommentarer: