Sidor

onsdag 17 juni 2009

Förpackning eller för-packning

Gjorde en uppdatering av min FB profil igår att jag förpackade vilket föranledde till en massa förvirrade frågor från vänner och bekanta.

Var det en present jag förpackade? Eller gjorde jag en förberedande lista på allt som skulle packas? I förebyggande syfte? Eller hur var det egentligen?

Kände att det var dags för en längre förklaring som inte kan misstolkas. Jag förpackade inte, alltså jag stod inte på ICA och slängde ner köttfärs i frigolitlådor och lade plast runt. Inte heller slog jag in saker i glansigt undermåligt papper som alltid går sönder så det krävs 4 rullar att slå in en liten kartong med pussel.

Utan jag för-packade. Det är ett litet begrepp jag hittat på själv när man börjar packa lite grann men det är inte kvällen innan man ska åka så man lägger inte ner de stora grejerna utan kvällen innan den kvällen. Då kan man lägga ner sånt som inte är så viktigt, inte behöver strykas och inte går sönder.

Exempel på detta kan vara: underkläder, linnen, papiljotter och pocketböcker.

Är allt utrett och klart nu?