Sidor

torsdag 7 maj 2009

Bilköp

Jag ska köpa en begagnad bil. Det har visat sig vara det svåraste jag gjort sedan jag försökte hitta stämpelklockan* på Arbetsförmedlingen när jag för ett kort tag var arbetslös.

Det finns massor med bilar men hur vet man att de är bra? Det enda som jag kan avgöra på Blocket är vilken färg bilden har och om de som säljer precis har tvättat den eller inte. Det bästa är bilderna som är tagna rakt ner i motorhuven. Vad exakt är det den bilden ska säga mig? Att bilar har batteri och motor visste jag ju redan. Eller de här filmerna som någon tagit med en väldigt gammal mobiltelefon där man går runt bilen på lagom långt avstånd och bilden är så grynig så att bilen ser ut at vara i 2D - vad är poängen med det?

Jag vet inte mycket om bilar. Ingenting alls nästan. Så det hela blir ju lite farsartat när jag ska försöka maila säljare om deras bilar och egentligen inte vet vad jag ska fråga mer än;

- Och bilen går bra?


*Det finns ingen stämpelklocka överhuvudtaget. Det var därför det var så svårt. Att "stämpla" har absolut ingenting med att gå in till arbetsförmedlingen och trycka ner sitt tidskort i en apparat för att de ska se att man faktiskt inte har jobbat den dagen. Det borde de lära ut i skolan istället för vad pluskvamperfekt** är.

** Pluskvamperfekt är en tempusform som visar att en händelse ägde rum före en annan händelse. Förutsättningen för pluskvamperfektets användning är att handlingen berättas i förfluten tid, alltså preteritum.

2 kommentarer:

päpps sa...

om det står att bilen är en duett så är det bara att slå till

Unknown sa...

Har faktiskt hittat en för 8000:- och då ingick EN TILL på köpet som man kan reparera den första med. Så jäkla bra.