Sidor

torsdag 21 februari 2013

Porrsurfning

På internet kan ingen höra dig skrika och där finns ju verkligen något för alla. Vissa porrsurfar efter sajter med så många X på som möjligt medan jag håller mitt onormala beteende till ett ohälsosamt förhållande till Hemnet.

Där kan man drömma sig bort i underbara herrgårdar man inte har råd med, förfasas över priserna på compact living ettorna i Stockholms innerstad och frossa i svennebanans odödliga kärlek till att inreda med furu.

Roligast är nog ändå när man hittar de små detaljerna som personerna som stylat inför fotograferingen har förbisett.

Ta en titt på den här bilden:Ett till synes helt vanligt sovrum i en helt vanlig villa i en närförort till Stockholm. Men vänta lite... Är det inte en enorm spegel som lite ekivokt hänger lutad ovanför sängen? Och är det inte så att den där sängen är löjligt underdimensionerad i förhållande till både spegeln och de två sänglamporna som hänger ovanför den? Känns det inte bra lite skevt alltihop?

Istället för att tänka på alla stearinljus man aldrig kommer att ha i den där konstiga lyktan på golvet, som någon desperat inredare säkert ställt dit i ett fatalt försök att flytta fokus från spegeln i taket, så går det bara att tänka på allt hemskt den spegeln måste ha sett i sitt liv. Det känns inte direkt som att man kommer att kunna slappna av i det här rummet direkt. Ständigt iakttagen av
But wait, there is more. På anda sidan hittar vi nämligen:
Japp! Mer speglar. En spegel är väl kanske ingenting men nu börjar det mer och mer likna spegelsalen i Versailles. Fast inte lika fint och med klara s/m undertoner.

Men vem vet. Det kanske bara är jag. Det är kanske inte alls konstigt och lite creepy att ha lite för många, lite för stora speglar i sovrummet. Det kan ju vara så att personen som bor här bara vill se sig själv ordentligt på morgonen för att få en bra start på dagen. Det kan ju vara så...

Inga kommentarer: