Sidor

tisdag 24 november 2009

Tradera stress

Jag lider av Tradera relaterad stress. Auktionen är uppe i 78:- och nu sa Niklas på jobbet att jag kan åka fast för det här men det kan jag väl inte? Eller? Det står klart och tydligt att det är foto av konst som säljes, att bilden mailas över efter avslutad auktion och att det är taget av en Nokia telefon.

Att man sedan bara kan högerklicka på bilden och "spara som" har jag iofs inte skrivit men det utgår jag ifrån att man vet. Kan jag överhuvudtaget ta betalt för det här?

Ångest.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag jobbar som handläggare på IFPI och kan upplysa dig om att du gör dig skyldig till upphovsrättslig urkundsförfalskning. I sådana här fall där du har tagit på dig rollen som agent åt en konstnär har konstnären rätt till en ersättning från dig på ett belopp motsvarande minst en timmes arbete, dvs 5000 kr exklusive moms. Det kan lösas om du får ett specifikt skriftligt tillstånd från konstnären (mail är tillämpbart).

MVH

Lise-Lott Björklind

Unknown sa...

Lise-Lott: Jag fixar genast ett sånt där mail från konstnären så jag slipper åka in i finkan.

Unknown sa...

En riktig konstnär (eller meta-konstnär!) tar ju lätt en tripp till finkan för konstens skull.

Unknown sa...

hakan: det är ju sant iofs. man måste lida för konsten.