Sidor

tisdag 18 maj 2010

Dagens nyhet

Hjärnans arbete hos kreativa personer påminner om människor som lider av psykisk sjukdom. står det att läsa på SvD idag. Det har tydligen att göra med dopamin D2-receptorer och sånt i hjärnan.

Det är med andra ord en hårfin skilland mellan förmågan att vara kreativ och komma på bisarra saker på jobbet eller komma på samma sjuka saker på den sluta avdelningen på psykakuten. Jag sitter på rätt sida av staketet än så länge men kommer nog ligga lågt med mina "out-of-the-box" lösningar en tid framöver.

2 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det är nog ett bra tips. Alla organisationer säger sig vilja ha kreativa personer i sina rullor men dett är en stor myt då kreativa människor rör upp för mycket damm för att passa in.

Att det är Dopamin systemet det är fel på har jag listat ut för länge sedan. Många kreativa lever oortodoxa liv vilket har att göra med att de behöver mer stimulans för att bli tillfredställande. Nu behöver man inte gå så långt som att kapa av sig örat dock....

Unknown sa...

Man kanske skulle vända på steken och spärra in alla kreativa människor eftersom att det verkar som att det är där de hör hemma ändå på något vis.

Det skulle helt klart bli ett behagligare klimat att arbeta i och betyligt mycket mer fokuserat.